lauantaina, tammikuuta 28, 2006

Traikkitapaaminen Lapinlahdella heinäkuussa 2006

Traikkitapaamisen ajatuksena on koota yhteen vanhat konkarit ja uudet kiinnostuneet samaan paikkaan jakamaan tietoa, taitoa ja innostusta. Paikalle pyritään saamaan paljon traikkeja, käytössä olevia ja varastoihin unohtuneita. Laitetaan kalusto kiertoon, käytössä olevat koneet tarvitsevat varaosia ja uutta pitää rakentaa. Paikalle pyritään saamaan myös nykyaikaista traikkikalustoa.

Täällä lennetään omilla ja kavereiden koneilla, vertaillaan ominaisuuksia, vaihdetaan kokemuksia koneiden käytöstä ja rakenteista.

Tapahtumaan haalitaan parhaat tietäjät A-luokan ilmailusta. Koulutusta saadaan koneiden huollosta, rakentamisesta ja siihen liittyvästä paperityöstä. Koneiden paperitöihin saa apua ja ohjausta henkilökohtaisesti tarvittaessa, jos puutteita omissa koneissa on tai halutaan laittaa vanha kone taas taivaalle. Moottorien huollosta ja säädöistä käydään koulua käytännöllisesti, potkureista on puhetta ja mittareista.

Lainsäädäntö on muuttunut ja luonut mahdollisuuden luoda A-luokkaan aivan uudet säännöt. Tästä puhutaan ja vedetään linjaa. Puheet alkaa jo tästä ilmoituksesta, mutta kesällä on kaikki asiantuntijat itse läsnä, jolloin saadaan asiat kunnolla liikkeelle.

Paikalla on useampia kouluttajia. Nyt on tilaisuus vanhoilla lentäjillä ottaa kertausta ja laittaa lupakirja-asiat uudelleen vireille. Se onnistuu varsin helposti.

Lapinlahden Raven on jäsenten, uusien ja vanhojen käytettävissä hintaan 35 eur/h, hinta sisältää bensat. Käyttösopimuksia muistakin koneista pyritään tekemään. Ilmoita, jos oma koneesi on käytettävissä ja millä ehdoilla.

Täällä lennetään, kuvataan ja voidaan kilpaillakin, jos se kiinnostaa. Pidetään A-luokan hauskaa!

Hallitilaa järjestetään, kaikki ei kyllä mahdu sisälle. Majoitus teltoissa, tai kenttäoloissa aitassa ja hallitiloissa tai Lapinlahden kylällä majoitusliikkeissä. Pientä evästystä ja kahvia tarjolla kentällä.
Bensahuolto lentäen saapuville.

Tilaisuuden järjestelyt ovat vasta aluillaan, kaiken yllämainitun luomiseen tarvitaan kaikkien traikkilentäjien apua. Jossain vaiheessa aletaan kerätä osallistujalistaa. Jos vanhat konkarit eivät itse älyä ilmottautua, alkaa puhelimet soida.
Ohjelman sisältöön voi vaikuttaa aktiivisesti kuka hyväänsä. Tarkoitus olisi pyöräyttää A-luokka uuteen nousuun ja jokainen, jolla on siihen ideaa tuokoon sitä esille.

Tapahtumaa ovat järjestämässä SIL.n ultrakevyt-toimikunnan traikkivastaava sekä Lapinlahden Ilmailjat r.y. Tapahtumasta pyritään perustamaan nettisivut, jossa seurataan ohjelman kehittymistä.

Tapani Kokkonen Lapinlahden Ilmailjat r.y. siht.

Ilmoitan tässä blogissa lisätietoja tapahtumasta sitä mukaa kun asioita vahvistuu. Tapahtumaan liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen jarmo.ollikainen@gmail.com

Ei kommentteja: