keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Teoriakurssi käyntiin

Flying instructor teaching flying controlsEilen ultrateoriakurssi pääsi viimein käyntiin. Lapinlahden monitoimitalolle kokoontui reilut parikymmentä oppilasta. Osalla porukasta on jo ennestään jonkinlaista lentokokemusta, mutta suurin osa oppilaista on uusia ilmailijoita. Hienoa, että ultralentäminen kiinnostaa näinkin suurta joukkoa. Kurssilaisia tulevat ympäri Pohjois-Savoa. Osallistujia on ainakin Kajaanista, Lapinlahdelta, Varpaisjärveltä, Nilsiästä, Juuasta, Siilinjärveltä ja Kuopiosta.

Ensimmäisen illan ohjelmassa oli sauvaohjattujen b-luokan ultrien ohjausoppia. Trike-lentämiseen tämä ohjausoppi ei enimmäkseen sovellu, mutta mielenkiintoista asiaa silti. Yritän tenttiä myös b-luokan teoriat siltä varalta, että myöhemmin innostuisin hankkimaan myös b-ultrien kelpuutukset.

Oppimateriaalia on melkoinen määrä. Autolla kotiin ajellessa tuli mieleen, että osa teoriasta saattaisi jäädä päähän, jos sitä voisi kuunnella vaikkapa mp3-soittimella työmatkoilla. Jonkun vain pitäisi ensin lukea ja nauhoittaa prujut mp3-muotoon, mikä ei ihan pieni urakka ole. Pieni kokeilu olisi paikallaan. Katsotaanpa ehtisikö asiaa jossakin välissä testaamaan.

Ei kommentteja: